Dugo sedenje bez bolova!

10-minutna rutina za pravilan položaj leđa

Sedenje tokom većeg dela dana može dovesti do razvoja nepravilnog držanja gde se glava naginje napred, sredina leđa i ramena takođe zaokružuju prema napred, a donji deo leđa razvija preterani luk sa prednjim nagibom karlice. 


To izgleda ovako


Dok bi trebalo izgledati ovako

 Ovaj problem može dovesti do zatezanja i bolova u vratu, ramenima, donjem delu leđa i drugim predelima.

Da biste preokrenuli štetne efekte dugotrajnog sedenja, u videu ćete videti dve brze i jednostavne 5-minutne korektivne rutine sa 8 vežbi držanja koje možete da radite bilo gde, a koje su dizajnirane za mobilizaciju ovih zategnutih područja (popravite zaobljena ramena), ojačavanje oslabljenih mišića (popravite držanje kuka) i ispravljanje bilo koje asimetrije. 

Prva rutina biće usmerena pre svega na gornji deo tela, dok je druga rutina usmerena na vežbe za držanje donjeg dela tela. 

Plan Vežbi

Rutina 1 (fokus na gornjem delu tela)

  1. Vježba: Over-and-Backs (~ 10-15 sporih ponavljanja)
  2. Vežba: Poza kobre (~ 5-10 sporih ponavljanja sa pauzom na vrhu)
  3. Vežba: Stanite i posegnite (~ 5-10 dostigne svaku stranu, pauzirajte na krajnjoj poziciji)
  4. Vežba: Klizni zidovi sa bradijom (2 seta od 10-15 ponavljanja)

Rutina 2 (fokus na donjem delu tela)

  1. Vežba: Četvorostruke torakalne rotacije (~ 10 ponavljanja svake strane sa pauzom na vrhu)
  2. Vežba: Istezanje fleksora u kuku (30-45 sekundi drži svaku stranu)
  3. Vežba: Pigeon Stretch (~ 30-45 sekundi drži svaku stranu)
  4. Vežba: Mostovi od glutena (2 seta od 10-15 ponavljanja sa pauzom na gornjem položaju)

Predlažem da ovaj plan izvodite najmanje jednom dnevno, a u najboljem slučaju dva puta dnevno. Imajte na umu da su konzistentnost i učestalost ključni za postizanje pravog efekta ovih rutina. 

Imajte na umu, da je sedenje samo deo problema!

Pravi problem je ne praviti redovne pauze, ne biti svestan svog držanja tokom dana, i ne kretati se dovoljno. Zato se usredsredite na poboljšanje tih aspekata, istovremeno uključujući vežbe za bolje držanje pomenute u ovom videu, i sigurni smo da ćete moći da stvorite pozitivne dugotrajne promene i kao rezultat toga izgledate, osećate se i radite mnogo bolje.

 

Pokušali ste razne terapije, vežbe i preparete, ali bolovi i uporne povrede ne prestaju?

Kako bi se izbeglo dalje narušavanje kvaliteta svakodnevnog života potrebno je što pre krenuti sa terapijom, ali onom pravom
 
Naš tandem DNEVNE i NOĆNE KREME, svojom SAVRŠENOM KOMBINACIJOM 100% PRIRODNIH SASTOJAKA pomoćiće Vam da postepeno i u potpunosti sanirate ovakav problem! 🎯
 
Kako ne sadrži ibuprofen, proizvod ne dovodi do lažnog maskiranja bola, već dubinskog uticanja na izvor problema čime on trajno nestaje.
 
Uverite se i sami! Posetite našu stranicu i videti zašto je baš ovaj preparat dobitnik preko 80 različitih nagrada i priznanja iz svih delova sveta za rešavanje upornih i dugotrajnih povreda.👇

 

https://georgestherapy.com/